lördag 15 oktober 2011

Chokladtårta





Det fick bli en god avslutning på denna lördagskväll,
chokladtårta med hallon, physalis och grädde.
Helt okej! :)
Prova gärna, recept här nedanför!

Ha det bra!
Kram


Fluffig chokladtårta med hallon, physalis och grädde

Ingredienser:
125 g smör, smält
125 g socker
125 g choklad, 70%
3 ägg
Kakao
Hallon och physalis
Vispgrädde

Gör så här:
1. Rör ihop socker och smör i en kastrull, så att sockeret löses upp.
2. Ha i chokladen, låt det svalna lite.
3. Ha i äggulorna, rör ihop.
4. Vispa äggvitorna hårt.
5. När det svalnat, ha i de vispade äggvitorna.
6. Dela smeten i två lika stora delar. Grädda en del smet i 170 grader, 35-40 minuter. Låt resten stå i kylen.
7. Ta fram smeten ur kylen och lägg på när den gräddade kakan svalnat.
8. Ställ in i frysen och låt den stå ett par timmar, gärna en dag.
9. Tas ut en timme innan kakan ska serveras.
10. Sikta kakao over kakan, lägg på några hallon och physalis. Klicka på lite grädde.

Lycka till!

1 kommentar:

  1. Hmm, denne så god ut.Tror jeg skal låne oppskriften din og prøve den en kveld jeg også.

    God tur til Tyrkia og gleder meg til og se masse bilder der fra.

    SvaraRadera